Εταιρικό Προφίλ

Η εταιρία Χατζηανδρώνης Ο.Ε. ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000 από τον Αντώνη Χατζηανδρώνη με τη δημιουργία ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου κρύας τριβής στο Αιγίνιο Πιερίας. Μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να έχει την πρώτη θέση στο νομό Πιερίας στην παραγωγή ελαιολάδου.

Το 2004 δημιουργήθηκε το πρωτοποριακό για την εποχή τμήμα της ανακύκλωσης τηγανελαίων για την παραγωγή biodiesel. Ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και με τρία συνεργεία συλλογής στη Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία κατάφερε να συλλέγει έως και 1.500 τόνους το χρόνο από επιχειρήσεις και τόπους εστίασης όπως ταβέρνες, catering, νοσοκομεία, στρατόπεδα συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος αφού τα τηγανέλαια είτε θα μόλυναν το υπέδαφος και τη θάλασσα ή θα κατέληγαν σε βιολογικούς καθαρισμούς πόλεων, επιβαρύνοντας την επεξεργασία τους.

Το 2012 δημιουργήθηκε το τμήμα της βιομάζας από παράγωγα επεξεργασίας ελιάς (πυρήνα). Σκοπός του τμήματος είναι να διατίθεται η παραγόμενη βιομάζα ως καύσιμη ύλη για θέρμανση. Παράλληλα προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό επιλεγμένα είδη καυστήρων οικιακής χρήσης που σύμφωνα με την εμπειρία ετών στη χρήση του καυσίμου αυτού αποδίδουν τα καλύτερα αποτελέσματα στη σχέση απόδοσης θερμότητας και κόστους καυσίμου.