Κοσκινισμένο Πυρηνόξυλο

Το πυρηνόξυλο είναι προϊόν που προέρχεται από την κατεργασία του ελαιοπυρήνα στα πυρηνελαιουργία. Ο ελαιοπυρήνας είναι υποπροϊον που παράγεται στα ελαιοτριβεία μετά την επεξεργασία του καρπού της ελιάς.

Το πυρηνόξυλο αποτελείται :

1 Από τον πυρήνα της ελιάς

2 Από το σαρκώδες μέρος της ελιάς

3 Από τη φλούδα του καρπού της ελιάς υπό τη μορφή σκόνης.

 Η σύνθεση του σαν καύσιμο είναι περίπου ίδια με αυτή του ξύλου, ενώ η υγρασία του κυμαίνεται συνήθως από 12%-15%.

Σημαντική από περιβαλλοντικής άποψης είναι η πολύ χαμηλή εώς μηδαμινή περιεκτικότητα του σε θείο καθώς και ότι το καύσιμο δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα.

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο τόσο από περιβαλλοντικής όσο και από λειτουργικής άποψης είναι ότι η τέφρα του πυρηνόξυλου είναι μεταξύ 3,5%-4,5%.

Διατίθεται σε συσκευασία 25 Κgr.

 

Με την αγορά λέβητα της εταιρείας μας σας δίνουμε τη δυνατότητα παράλληλης σύναψης συμβολαίου διαρκούς προμήθειας βιομάζας. Σε περιόδους μεγάλης ζήτησης, οι κάτοχοι συμβολαίου εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Είδη Καυσίμου

 • Pellet Ελιάς
  Pellet Ελιάς
  Τα pellets ελιάς έχουν την μορφή μικρής κυλινδρικής κάψουλας μήκους περίπου 2,5 εκατοστών και διαμέτρου 6 χιλιοστών. Παράγεται αποκλειστικά από…
 • Κουκούτσι Ελιάς
  Κουκούτσι Ελιάς
  Κουκούτσι πυρηνόξυλου χωρίς τη σκόνη και τη ψύχα. Με ειδική επεξεργασία διαχωρίζεται το κουκούτσι από τη ψύχα της ελιάς.
 • Κοσκινισμένο Πυρηνόξυλο
  Κοσκινισμένο Πυρηνόξυλο
  Το πυρηνόξυλο είναι προϊόν που προέρχεται από την κατεργασία του ελαιοπυρήνα στα πυρηνελαιουργία. Ο ελαιοπυρήνας είναι υποπροϊον που παράγεται στα…